Ziekenhuis Rivierenland in Tiel.
Volledig scherm
Ziekenhuis Rivierenland in Tiel. © Foto Jan Bouwhuis

Neder-Betuwe telt veel inwoners die met corona in het ziekenhuis liggen

Neder-Betuwe springt eruit als het gaat om het aantal inwoners dat met het coronavirus is opgenomen in het ziekenhuis. Maar liefst 22 inwoners liggen of lagen in het ziekenhuis.

Dat is meer dan de andere gemeenten in Rivierenland. Al kent Tiel ook veel inwoners die zijn opgenomen in het ziekenhuis, 21 mensen. Maar het inwoneraantal van Tiel is tweemaal zo hoog als Neder-Betuwe.

Opgenomen of opgenomen geweest

Van de inwoners van Culemborg zijn 13 mensen opgenomen of opgenomen geweest in het ziekenhuis, van West Betuwe 12 en Buren 5. 

Het RIVM geeft niet langer door hoeveel inwoners per gemeente er positief getest is op het coronavirus, omdat lang niet iedereen die ziek is wordt getest. Het aantal ziekenhuisopnamen zegt dan meer. 

Meer dan maandag

Het totaal aantal gemelde patiënten in Nederland dat is opgenomen (geweest) in het ziekenhuis bedraagt 4712. Dat zijn er 722 meer dan maandag. 

De provincie Noord-Brabant lijkt over de piek van het aantal nieuwe ziekenhuisopnames te zijn. In Gelderland, Zuid-Holland, Noord-Holland en Limburg neemt het aantal ziekenhuisopnames nog wel toe.

Bekijk hieronder het aantal ziekenhuisopnamen per gemeente: