Een Amerikaanse stafford (ter illustratie), vermoedelijk de hondensoort waardoor zondag in Tiel een meisje werd aangevallen.
Volledig scherm
Een Amerikaanse stafford (ter illustratie), vermoedelijk de hondensoort waardoor zondag in Tiel een meisje werd aangevallen. © Gratis

Nog geen spoor van hond die Tiels tienermeisje en haar redder aanviel

UPDATETIEL - De politie heeft nog geen spoor van de hond die zondagavond een 13-jarig meisje uit Tiel aanviel en ook een 30-jarige man uit Geldermalsen verwondde die haar te hulp schoot. Ondanks een zoektocht in de buurt, zijn de hond en eigenaar nog spoorloos.

Het meisje was zondagavond rond 22.00 uur met een vriendin in een park in de Tielse Hertogenwijk toen ze werd aangevallen door de hond. Volgens de politie gaat het vermoedelijk om een Amerikaanse stafford. 

Naar het ziekenhuis

De Tielse tiener raakte dusdanig gewond dat ze met een ambulance naar het ziekenhuis moest worden gebracht. Hoe het met het slachtoffer gaat, is niet bekend.

De man uit Geldermalsen, die het meisje probeerde te ontzetten, raakte zelf ook gewond. Hij moest naar de huisartsenpost voor een behandeling.

Baasje nog zoek

De politie is de wijk in gegaan, maar heeft de eigenaar noch de hond kunnen achterhalen. Ook de melding via Burgernet die zondagavond werd verspreid, heeft niet geleid naar de identiteit van het baasje.

De burgernetmelding
Volledig scherm
De burgernetmelding © DG