Volledig scherm
Rini ter Haar van RegioTV Tiel in actie. © Foto Raphael Drent

Nova Media probeert nu ook de omroep voor Tiel te worden

TIEL  - De Stichting NOVA Media Producties wil graag de nieuwe omroep voor Tiel worden. De partij heeft zich ingeschreven voor de zendtijd die door de gemeente de komende jaren wordt toegewezen. De stichting is daarmee een concurrent voor RegioTV Tiel, dat nu uitzendt in Tiel, en in eerste instantie ook de nieuwe zendtijd kreeg toegewezen. 

De inschrijving van Nova Media is pikant omdat de twee partijen eerder tegenover elkaar stonden in Neder-Betuwe. Daar kaapte uiteindelijk RegioTV Tiel de voorkeur van de raad weg voor de neus van Nova Media, die daar eerder de rechten had. De gemeenteraad daar vond de omroep uit Tiel beter geschikt om de inwoners te voorzien van het lokale nieuws.  

Die strijd is echter opnieuw open, nu het Commissariaat voor de Media eerder dit jaar besloten heeft voorlopig geen lokale omroep aan voor Neder-Betuwe en Tiel aan te wijzen. Omdat RegioTV Tiel ook voor Buren in de race is, wil de organisatie één besluit nemen over alle drie gemeenten tegelijk. Dus in Nova Media opnieuw in de race, ook in Neder Betuwe. 

RegioTV Tiel is door zowel Tiel als Neder-Betuwe al voorgedragen als lokale omroep. Beide gemeenten moeten nu echter een nieuw besluit nemen over de vraag of ze een lokale omroep willen die ook Buren gaat doen. 

Buren neemt naar verwachting begin volgend jaar een besluit aan wie ze de zendtijd wil gunnen. Daar concurreert RegioTv Tiel met de regio-omroep SPO-BCVW, die ook in Culemborg actief is.