Hulpdiensten woensdagmiddag bij de plas in Kapel-Avezaath.
Volledig scherm
PREMIUM
Hulpdiensten woensdagmiddag bij de plas in Kapel-Avezaath. © Persbureau Heitink

Ontstelte­nis na ernstig ongeluk met luchtkus­sen in zwemplas: ‘Het meisje zat vast’

Aangeslagen zijn ze, de mensen die het woensdag zagen gebeuren in Kapel Avezaath. Bij een ernstig ongeluk op de plas bij camping In den Boomgaard kwam een jong meisje, een jaar of 9 pas, volgens getuigen vast te zitten onder een luchtkussen op het water. Ze werd uit de plas gehaald, gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht. 

15 reacties

 • Machiel van Dijk

  1 maand geleden
  Zo naar, had dat gisteren gelezen en dan denk je ah gelukkig ze heeft in ieder geval nog en dan lees ik dit, ben er verdrietig van. Goed van die jongens dat ze gelijk iets deden. Bah wat een verhaal...
 • inge wijk

  1 maand geleden
  @André Jansen, iets minder zuur mag wel. Natuurlijk staat privacy voorop, maar als je als jongen van 13 op deze manier het leven van een ander kind redt, denk dat het voor de verwerking van deze hectische gebeurtenis belangrijk is dat je weet hoe het afloopt. Niemand zegt hier dat hij een ziekenhuis heeft gebeld voor info.
 • Ina de Schouwer

  1 maand geleden
  En dan denk ik er direct aan toen mijn dochter van 9 bijna verdronk in de golven in Portugal. Ze had/heeft een zwemdiploma en toch begon ze niets. Gelukkig waren daar die vier jongeren die ingrepen. Ik ben ze nog alle dagen - al 31 jaar lang - dankbaar.
 • Rick van Wijk

  1 maand geleden
  Ik heb in een overdekt zwembad jaren met opblaasbare vlotten, glijbanen en stormbanen gewerkt, er moest altijd extra personeel bij ,op de diverse punten meer toezicht. Toch raakten sommige mensen nog vast in de constructie en moesten wij in grijpen.
 • Cobie van de Graaf

  1 maand geleden
  Google eens op ongeluk met springkussen, je schrikt ervan.