Volledig scherm
In Tiel waren drie mishandelingen in oktober. Twee op het Stamperpad en één op de Laan van Westroijen. © Politie

Politie achterhaalt drie jongens die vrouw lastigvielen in Tiel

TIEL - De politie heeft de foto’s van drie jongeren die een vrouw lastigvielen op het Stamperpad in Tiel weer verwijderd. De recherche heeft door de beelden openbaar te maken de identiteit van de verdachten achterhaald. Mogelijk waren zij ook betrokken bij twee andere mishandelingen.

Drie jongeren vielen op maandag 7 oktober een vrouw lastig rond 18.30 uur. De vrouw fietste over het Stamperpad toen drie jongens haar tegemoet kwamen. Twee waren op de fiets en één te voet.

De twee fietsers reden rondjes om de vrouw en één van de mannen riep iets. De vrouw reed vervolgens naar de Albert Heijn Passewaaij, waar ze een tijd binnen was.

Duwen

Toen ze weer naar buiten stapte, stonden de jongens bij de ingang. De mannen scholden haar uit en volgde haar weer op de fiets richting het Stamperpad. Eén van de jongens trok haar pet en oordopjes van haar hoofd. Daardoor viel haar telefoon op de grond.

De vrouw stopte om haar telefoon te pakken waarop de jongens haar duwden en uitscholden. Ze stopten toen een vrouw met een hond langs kwam lopen. Getuigen dachten dat de jongens rond de 15 jaar oud waren.

Mishandelingen

De politie dreigde eerder de beelden van de jongens openbaar te maken, als de verdachten zich niet meldden. Dat gebeurde niet, dus kwamen de foto’s maandag online.

Op de het Stamperpad en de Laan van Westroijen in Tiel waren in oktober drie geweldsincidenten. De politie onderzoekt het verband tussen de mishandelingen.