Roofkunst: Serviesbord van museum Tiel moet terug naar erven Joodse bankier

TIEL - Het advies over ‘fout’ servies dat terug moet naar de erfgenamen van de Duits-Joodse eigenaar Herbert Gutmann treft ook Streekmuseum Tiel. Het museum heeft een bord in de collectie met daarop een stadsgezicht van Tiel, bevestigt directeur Alexandra van Steen. 

Het museum is vanaf het begin betrokken bij het proces rond de teruggave van de ‘roofkunst’. Gisteren bleek dat het kabinet een advies hierover heeft overgenomen dat stelt dat het servies terug moet naar de erfgenamen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Drie oorlogsfoto's Rivierenland in de race voor landelijke tentoonstelling, keuze van de Commissaris sneuvelt

    Drie oorlogsfo­to's Rivieren­land in de race voor landelijke tentoon­stel­ling, keuze van de Commissa­ris sneuvelt

    TIEL/ZOELEN/CULEMBORG - Van de jonge Siem die op de trein naar Zweden wacht tot de Culemborgse synagogekoster die weer opduikt: ook in Rivierenland zijn bijzondere oorlogstaferelen vastgelegd. Drie ervan zijn nog in de race voor een plekje in de tentoonstelling De Tweede Wereldoorlog in 100 foto's. Opvallend: de keus van Commissaris van de Koning John Berends, de Tielse ‘puinexpres’, is gesneuveld in de publieksronde.