Een corona-adviesbord bij de ingang van Ziekenhuis Rivierenland.
Volledig scherm
PREMIUM
Een corona-adviesbord bij de ingang van Ziekenhuis Rivierenland. © Foto Jan Bouwhuis

Speciale opvangkamers in Ziekenhuis Rivierenland voor mogelijke coronapatiënten

TIEL - In Ziekenhuis Rivierenland zijn bij de nachtingang twee extra kamers ingericht om mensen op te vangen die mogelijk corona hebben. Daarmee moet besmetting zoveel mogelijk worden voorkomen.

Door de ‘scheiding van stromen’ - aan de ene kant de spoedeisende hulp, aan de andere kant de nachtingang - hoeven de vermoedelijke coronapatiënten namelijk niet verder het ziekenhuis in, legt een woordvoerder uit.

Het is een variant op de witte tent die bij andere ziekenhuizen opduikt. ,,Maar wij hebben het in huis.’’ De extra ruimtes zijn sinds maandagavond 19.00 uur in bedrijf.

De kamers zijn van de huisartsenpost en worden ook door medewerkers van de post bemand. De ruimtes bieden extra capaciteit om mensen met luchtwegproblemen, die mogelijk corona hebben, te beoordelen. Het idee is dat als een huisarts vindt dat een mogelijke patiënt nader moet worden onderzocht, dat los gebeurt van de reguliere patiëntenstroom om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement