Volledig scherm
© Foto Jan Bouwhuis

Steeds meer kopstukken in Tiel

De Tielse kopstukken hebben een permanente plek gekregen in het straatbeeld. Dertig foto's van bekende inwoners van Tiel, in 2016 gemaakt door fotograaf Raphael Drent, zijn afgelopen week opgehangen in Tiel.  

Daarmee  hangen er nu 41 beelden in de binnenstad van Tiel. De eerste elf foto's werden op 7 juli onthuld in het Klompstraatje. Dit weekend zijn aan de Koornmarkt nog eens dertig beelden van de Tielse fotograaf opgehangen. 

Bekende Tielenaren

De fotoserie was destijds ook aanleiding voor een reeks interviews met bekende Tielenaren in deze krant. Onder meer John Ohello, Huub van Heijningen en Simon Tahamata zijn door Drent op de gevoelige plaat vastgelegd.

Dat de beelden nu in het straatbeeld van Tiel hangen, is mede te danken aan Caro Achterberg. zij benadrukt dat één raam niet beplakt is. ,,De meeste Kopstukken van een stad werken in de luwte. Ze zijn goud waard voor hun omgeving. Daarom is één raam leeg. Voor de Tielenaar. Omdat iedereen op zijn eigen wijze een bijdrage levert aan de stad.’’

Volledig scherm
30 foto's, gemaakt door Raphaël Drent, achter ramen aan de Korenmarkt. © Foto Jan Bouwhuis
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement