De vergrijzing slaat hard toe in deze regio. De zorgkosten stijgen, maar het aantal handen aan het bed neemt af. Momenteel kent Rivierenland 16.000 zorgverleners, dat zijn er over tien jaar 600 minder.
Volledig scherm
PREMIUM
De vergrijzing slaat hard toe in deze regio. De zorgkosten stijgen, maar het aantal handen aan het bed neemt af. Momenteel kent Rivierenland 16.000 zorgverleners, dat zijn er over tien jaar 600 minder. © ANP XTRA

Tekort aan handen aan bed in Rivierenland: zorg moet slimmer, op de juiste plek en vaker digitaal

zorg in rivierenlandTIEL - De komende jaren neemt het aantal ouderen rap toe. De zorgkosten stijgen, maar het aantal handen aan het bed neemt af. Hoe bereidt Rivierenland zich voor op een nijpend tekort aan zorgpersoneel?

0 reacties

 1. Zenuwachtig voor de eindtoets: met deze tips help je je kind goed om te gaan met spanning
  PREMIUM

  Zenuwach­tig voor de eindtoets: met deze tips help je je kind goed om te gaan met spanning

  En daar is ‘ie weer: de centrale eindtoets (voorheen Cito). Vanaf vandaag zitten weer talloze achtstegroepers te zwoegen op deze testen die moeten uitwijzen naar welk niveau middelbare school ze straks gaan. Alhoewel: het is een achtervang tegenwoordig. Want de docent heeft het laatste woord. Wij geven vijf tips aan kinderen, leraren, ouders én opa’s en oma’s hoe je je hier in deze tijd goed op kan voorbereiden.
 1. Horeca over versoepelingen: 'De voorwaarden gaan chaos veroorzaken'
  Play

  Horeca over versoepe­lin­gen: 'De voorwaar­den gaan chaos veroorza­ken'

 2. 'Brandstichters teststraat Urk kregen geld aangeboden'
  Play

  'Brandstich­ters teststraat Urk kregen geld aangeboden'