Tiel heeft er drie Leden in de Orde van Oranje-Nassau bij
TIEL - De gemeente Tiel heeft er sinds vandaag drie Leden in de Orde van Oranje-Nassau bij. Voor het eerst kregen zij de versierselen die bij de onderscheiding horen thuis uitgereikt.
Welke molenliefhebber kent Petro van Doorne (1957) niet? Hij is vanaf 1993 actief als vrijwillige molenaar op diverse molens in Gelderland. Van 1996 tot 2011 was bij daarnaast secretaris van het Gilde van Vrijwillige Molenaars Gelderland.
Die functie ruilde hij in 2012 in voor die van voorzitter, iets wat hij nog steeds is. Sinds 2000 is Van Doorne vertegenwoordiger van de afdeling Gelderland in het Nationale Gildebestuur. Ook is hij sinds 2010 actief in het bestuur van de Stichting Vrienden van de Gelderse Molen.
Gerard van Buuren (1936) is van 1990 tot 2004 actief geweest bij het techniekproject Toekomstpad van de Kamer van Koophandel. Vanaf 2004 is hij medeoprichter en organisator van Stichting Techniekwedstrijd Rivierenland. Verder is Van Buuren ruim 20 jaar lid van de bewonerscommissie van SCW (de huidige woningcorporatie Thius).
Kerkkoren en scouts
En dan is er nog Gerrit Overdijk. Vanaf 1975 heeft hij diverse bestuursfuncties gehad bij een aantal koren: mensen van het kerkkoor Deo Soli Gloria en het Tiels Madrigaalkoor zullen hem kunnen. Ook bij de scouts gaat er wellicht een lampje branden. Overdijk is twaalf jaar bestuurslid en trainer geweest bij Scouting Regio Rivierenland. Ook is hij ruim 30 jaar actief bij Scouting Phoenix in Tiel. Vanaf 2010 is hij daarnaast initiatiefnemer en uitzetter van het Lingepad en padmarkeerder van het Grote Rivierenpad van Stichting Wandelnet.
Maar daar stopt het niet. Vanaf 2018 is Overdijk ook nog eens actief als vrijwilliger bij het Regionaal Archief Rivierenland en het Flipje- en Streekmuseum Tiel.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Lidl zint op supermarkt op Kwadrant-terrein in Tiel, gemeente ziet er het liefst woningen
Supermarktketen Lidl heeft een plan ingediend om een tweede vestiging te openen op het oude Kwadrant-terrein aan de Nieuwe Tielseweg in Tiel. Een plek waar de gemeente het liefst woningbouw ziet; maar het is maar zeer de vraag of dat nog mogelijk is. -
Met video
Garagebox brandt volledig uit in Tiel
TIEL - Een garagebox aan de Hennepe in Tiel is zondagmiddag helemaal afgebrand. -
PREMIUM1
Vervallen Kwelkadeterrein Tiel verkocht om er vanaf eind 2023 huizen te bouwen
De Almeerse vastgoedontwikkelaar Bun heeft het voormalige winkelcentrumterrein aan de Tielse Kwelkade onlangs voor 2.050.000 euro gekocht van Aldi. Voor die dik 2 miljoen is een aantal grotere en kleinere percelen bij elkaar geschraapt, waardoor een terrein van een kleine 9000 vierkante meter ontstaat; omgerekend zo'n anderhalf voetbalveld. -
PREMIUM
Is een video echt of een deepfake? Zo kun je het zien
De politie zette er deze week een in om de dader van een cold case-moord op te sporen: een deepfake-video. Daarmee kun je mensen van alles laten zeggen of laten doen. Maar dat brengt risico’s met zich mee. Hoe herken je zulke nepfilmpjes? -
Update
Drukke ochtendspits op A15 en A12 door ongeluk en gevallen glasplaat
Het is maandagochtend druk op de weg. Op de A15 bij Echteld is een ongeluk gebeurd. Eén rijstrook was afgesloten bij Tiel-West en dat zorgde voor een lange file en een vertraging van bijna een uur. Inmiddels is de weg weer open en neemt de file langzaam af.
-
TEC speelt zich dankzij overwinning zo goed als veilig in de tweede divisie
TEC heeft zich in de tweede divisie zo goed als veilig gespeeld. De Tielse club won zelf van Jong FC Volendam (2-0) en zag de concurrentie punten verspelen. -
PREMIUMVijf vragen
Waarom sommige mensen grof geld over hebben voor een digitaal eigendomsbewijs
Wereldwijd schaffen steeds meer mensen NFT's aan. Dit zijn unieke, digitale eigendomsbewijzen, vaak aangeschaft met cryptomunten. En ze zijn al lang veel meer dan kunstwerken of kattenplaatjes. Waarom zou je ze kopen en wat zijn de risico's? Vijf vragen over NFT’s. -
Salderingsregeling zonnepanelen wordt pas vanaf 2025 afgebouwd
Huizenbezitters met zonnepanelen kunnen hun teveel aan opgewekte stroom langer tegen markttarieven terugleveren aan het net. Het kabinet wil de zogeheten salderingsregeling pas vanaf 2025 versoberen, waar dat eerder al vanaf 2023 het geval zou zijn.