Volledig scherm
Vuurwerk © Stock

Tiel twijfelt nog over aanpak vuurwerkfamilie

TIEL - Tiel twijfelt nog over wat het gaat doen met de familie die jaar in jaar uit voor overlast zorgt tijdens de jaarwisseling. Burgemeester Hans Beenakker heeft zo'n zes weken voor de jaarwisseling nog geen besluit genomen. 

De gemeente liet eerder weten er alles aan te willen doen om een herhaling van afgelopen jaar te voorkomen, toen de mobiele eenheid ingezet moest worden voor de veiligheid van brandweerlieden. Eerder maakte een woordvoerder kenbaar dat naar juridische mogelijkheden wordt gezocht, zoals een straatverbod.

Het draait om één familie, die vorig jaar op een ander adres de jaarwisseling vierde dan in de jaren ervoor. Ze stookten onder meer een vreugdevuur en gooiden met zwaar vuurwerk. De situatie was dusdanig dat besloten werd niet in te grijpen om escalatie te voorkomen. 

Weinig negatieve uitschieters

Uit een evaluatie bleek dat het een van de weinige negatieve uitschieters was op een verder relatief rustig verlopen oudjaarsnacht. Overwogen is om een algeheel vuurwerkverbod in te stellen, maar daar is van af gezien. Tiel heeft te weinig capaciteit om op de naleving van zo'n verbod toe te zien. 

Wat de burgemeester nu wél gaat doen, weet hij nog niet. Wanneer hij de knoop doorhakt, is ook nog niet bekend. ,,Daarnaast gaat het om een persoonlijke maatregel’’, stelt een woordvoerder van de gemeente Tiel. ,,In de regel worden hier in verband met de privacy geen mededelingen over gedaan.’’