Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie.

Tiel zit boven op vuurwerkoverlast in laatste dagen van het jaar

TIEL - Tielenaren die voor de eindejaarsviering tóch al vuurwerk willen afsteken, moeten oppassen. Met een meldpunt én de inzet van boa's die meteen op een melding worden afgestuurd, wil de stad vuurwerkoverlast aanpakken. 

Vanaf 27 december tot en met 30 december is er een mobiele telefoonnummer, waar Tielenaren tussen acht uur ’s ochtends en elf uur ’s avonds hun vuurwerkoverlast kunnen melden. De medewerker van Avri aan de andere kant van de lijn kan bij een klacht vervolgens direct drie tweetallen van boa’s aansturen die naar de betreffende straat fietsen, lopen of rijden. Het is de eerste keer dat Tiel experimenteert met een dergelijk meldpunt.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Drie oorlogsfoto's Rivierenland in de race voor landelijke tentoonstelling, keuze van de Commissaris sneuvelt

    Drie oorlogsfo­to's Rivieren­land in de race voor landelijke tentoon­stel­ling, keuze van de Commissa­ris sneuvelt

    TIEL/ZOELEN/CULEMBORG - Van de jonge Siem die op de trein naar Zweden wacht tot de Culemborgse synagogekoster die weer opduikt: ook in Rivierenland zijn bijzondere oorlogstaferelen vastgelegd. Drie ervan zijn nog in de race voor een plekje in de tentoonstelling De Tweede Wereldoorlog in 100 foto's. Opvallend: de keus van Commissaris van de Koning John Berends, de Tielse ‘puinexpres’, is gesneuveld in de publieksronde.