Volledig scherm
Bonnen uitschrijven in het centrum van Tiel. © Raphael Drent

‘Tielenaartjes’ tegen verkeers- en parkeeroverlast centrum Tiel

TIEL - De gemeente Tiel gaat kunststofpaaltjes inzetten in de strijd tegen verkeers- en parkeeroverlast in het centrum. De eerste paaltjes komen in de Ambtmanstraat en Vleesstraat/Gasthuisstraat. Wethouder Frank Groen plaatst op donderdag één van de eerste paaltjes.

De kunststofpaaltjes moeten er voor zorgen dat automobilisten over de verkeersdrempel rijden en hun snelheid aanpassen. Door de paaltjes is het niet meer mogelijk om via de verkeersdrempels over de stoep of het fietspad te rijden.

Op een aantal plekken houden de paaltjes ook het parkeren op de stoep tegen. De kunststofpaaltjes krijgen de Tielse kleuren, geel en zwart.

Wethouder Frank Groen: ,,Het gedrag van sommige automobilisten loopt echt de spuigaten uit. De ‘Tielenaartjes’ zijn een tijdelijke maatregel om de verkeers- en parkeeroverlast aan te pakken. Op de langere termijn biedt de rioolvervanging in een aantal straten in de binnenstad mogelijk kansen om de inrichting aan te passen. Hierover gaan we in het najaar in gesprek met de bewoners en ondernemers in de binnenstad.”

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement