Volledig scherm
PREMIUM
Deelnemers aan de Tielse Diabetes Challenge gaan eens per week, twintig weken lang, op pad. © Raphael Drent

Tiels wandelevenement brengt diabetespatiënten in beweging

TIEL - Gezonde voeding en voldoende beweging is voor mensen met diabetes type 2 essentieel om hun conditie op peil te houden. Tielenaren met diabetes of andere gezondheidsproblemen wandelen daarom twintig weken lang, één keer per week in het kader van de Tielse Diabetes Challenge.

Bij het Eerstelijns Centrum in Tiel (ECT) hebben zich dinsdagavond ruim twintig mensen verzameld. ,,De 3-kilometergroep gaat vertrekken”, roept praktijkondersteuner Bernadette van der Hoff van het ECT. Eén van de mannen die bij de groep hoort, moet zijn koffie nog opdrinken. ,,Ga maar vast, ik haal jullie zo wel in”, grapt hij. Van der Hoff wacht nog even tot ook hij er klaar voor is en loopt dan voorop het gebouw uit.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wie wil er op Frame-voetbal met Tygo? ‘Na een dag voetballen is ie kapot, maar heeft ie wel genoten’
    PREMIUM

    Wie wil er op Fra­me-voet­bal met Tygo? ‘Na een dag voetballen is ie kapot, maar heeft ie wel genoten’

    TIEL - Ze lijken als twee druppels water, zijn vrolijk, eigenwijs, beweeglijk en doen het goed op school. In veel dingen gaan tweelingbroers Mika en Tygo (6) gelijk op, maar niet in alles. Door een spieraandoening kan Tygo alleen maar toekijken als zijn broertje sport. Dat wil vader Martijn Zondag veranderen. Hij zoekt teamgenootjes en een club voor een Frame-voetbalteam.