Tielse buurt zit vol met vragen over verhuizing van Marokkaanse moskee

videoTIEL - Tientallen mensen meldden zich deze week in het oude schoolgebouw aan de Tielse Maurikstraat voor een informatiebijeenkomst over de verhuizing van de El Hassani moskee. Vragen te over: onder meer de bouwhoogte en parkeerplaatsen kwamen aan bod.

Ambtenaren, leden van het moskeebestuur en een betrokken architect waren aanwezig om bezoekers van informatie te voorzien. Op de plek waar nu het schoolgebouw staat, moet over enkele jaren de nieuwe moskee verrijzen: het gebedshuis van de Marokkaanse gemeenschap staat nu aan de Tielerwaardlaan. De nieuwe grond is zo'n vijfduizend vierkante meter groot en moet ruimte bieden aan een multifunctioneel gebouw met meer dan één verdieping om zo te zorgen voor voldoende parkeerruimte op eigen terrein.

Hoe hoog 

Quote

Ik ben het bangst voor hoe hoog het gaat worden, dat mensen hier hun uitzicht kwijtraken

Lien de Groot

,,Ik ben het bangst voor hoe hoog het gaat worden, dat mensen hier hun uitzicht kwijtraken’’, aldus Lien de Groot. Ze woont in een flat in de buurt van het schoolgebouw. ,,Maar verder hebben we er niks op tegen.’’ Ze weet dat de algehele maximale bouwhoogte 12.5 meter is. ,,Dat vind ik nog behoorlijk. De mensen die onder ons wonen, zijn hun uitzicht dan kwijt. We hopen dat als ze gaan bouwen, er niet meer dan één verdieping bovenop komt.’’ Voordat daar uitsluitsel over komt, moet eerst de bestemmingsplanprocedure zijn afgerond; de verwachting is dat dat in juni 2020 is gebeurd.

Ook Arjan Woesthoff kwam namens woningcorporatie KleurrijkWonen op de bijeenkomst af. ,,Ik ben wijkbeheerder, West hoort bij mijn werkgebied.’’ En hij was nieuwsgierig naar de parkeerdruk. ,,Bijvoorbeeld als er diensten zijn. Maar ons - eigenlijk iedereen - is verzekerd dat de gemeenschap op eigen terrein moet parkeren. Wat dat betreft zullen we geen last van elkaar hebben.’’

Volledig scherm
Het oude schoolgebouw aan de Maurikstraat. © Google Maps
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement