Tielse kerstliefhebbers opgelet: de Flipje kerstbal is terug

TIEL - Kerstliefhebbers in Tiel kunnen straks hun hart ophalen, vanaf woensdag is in Tiel de handgemaakte Flipje kerstbal te koop. 

De decoratie is ontworpen door Arie van Vliet en de kerstbal kost 29,95 euro. Het is niet de eerste keer dat Flipje op een kerstbal verschijnt.

,,De vorige keer - alweer vijf jaar geleden - was het een ongelooflijk succes’’, weet museumdirecteur Alexandra van Steen nog. Het Streekmuseum en Machiel Bekker Bloem en Interieur gaan de Flipjeballen verkopen.

Quote

Destijds zijn we zo stom geweest ze ook per post te versturen.

Alexandra van Steen

Binnen twee weken uitverkocht

Volledig scherm
Flipje kerstbal © Flipjemuseum Tiel

Bang dat de ‘dure’ ballen niet verkocht worden, is Van Steen niet.

,,We hebben er toen 500 verkocht in nog geen twee weken tijd, terwijl ze toen zelfs nog een tientje duurder waren. Destijds zijn we zo stom geweest ze ook per post te versturen. Onze vrijwilligers hebben toen overuren moeten maken, om al die pakketjes in te pakken. Dat kon eigenlijk niet.’’

Machiel Bekker was dit jaar de drijvende kracht achter de komst van de kerstbal. ,,In februari ben ik ermee begonnen. Het was een aardig proces’’, verklapt de ondernemer.

,,Uiteindelijk ben ik zelfs naar Polen afgereisd, om de productie te controleren. Daar zaten vier oude vrouwtjes op een rij allemaal Flipjes te schilderen. Het is handwerk, dus elke Flipje is straks ook anders.’’

‘Vrolijke kerstbal’

In zijn interieurwinkel werd Bekker de afgelopen dagen overladen met telefoontjes, van mensen die alvast een kerstbal wilden reserveren.

,,Veel Tielenaren hebben simpelweg iets met Flipje. Mijn ouders hebben elkaar zelfs ontmoet in de jamfabriek. Voor mij is het hele project nu al geslaagd, door alle aandacht. Het is echt een vrolijke kerstbal geworden, dankzij Flipje.’’