Daphne van Zwam uit Tiel knuffelt haar dochters voordat ze weer naar school gaan. Aimée en Britt  wilden zelf graag een mondkapje op.
Volledig scherm
PREMIUM
Daphne van Zwam uit Tiel knuffelt haar dochters voordat ze weer naar school gaan. Aimée en Britt wilden zelf graag een mondkapje op. © Foto Raphael Drent

Tielse zusjes met mondkapje op naar school: ‘Ze zagen mij ermee voor mijn werk en toen wilden ze ook’

TIEL - Daphne van Zwam bracht dochters Aimée (6) en Britt (8) maandagochtend naar de Prins Clausschool in Tiel met een mondkapje op. ,,De oudste vindt het spannend en eng. Het houdt haar echt bezig. Ik ben nagel- en haarstyliste en ze ziet mij met een mondkapje op voor mijn werk. Toen wilde ze dat ook. En haar kleine zusje wilde dat natuurlijk nadoen.”

Er kwamen geen opmerkingen van andere ouders of kinderen, zegt Van Zwam. ,,De jongste heeft het mondkapje later af gedaan, maar Aimée hield hem op.” Als Van Zwam, die een eigen bedrijf heeft, haar werk niet had mogen hervatten vandaag, dan weet ze nog niet zo zeker of ze haar dochters naar school had laten gaan. ,,Het voelt als een experiment.”

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement