Volledig scherm
De Woonwagen aan de Rivierprik waar de inval werd gedaan. © William Hoogteyling

Verdachten inval Tiel langer vast


TIEL - De twee mannen die maandag zijn aangehouden op een woonwagenkamp in Tiel moeten in ieder geval nog twee weken in de cel blijven zitten. Dat geldt ook voor twee mannen die tegelijkertijd elders zijn aangehouden in hetzelfde onderzoek. 

De vier mannen werden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die oordeelde dat er voldoende bewijs was om de vier nog langer vast te houden.

Groot onderzoek naar wapenhandel en drugshandel 

De arrestaties maakten onderdeel uit van een groter onderzoek naar drugshandel en wapenhandel. In totaal werden op elf plekken invallen gedaan, waaronder ook in Maurik, Dodewaard, Lienden, Haarlem en het Belgische Poppel. De politie zocht in alle panden naar wapens, drugs en geld. De inval in Tiel zorgde voor veel ophef op het kamp. 

Wat er precies in Tiel is gevonden, wil het OM niet zeggen. Wel laat de politie weten dat er op de verschillende locaties voor in totaal 50.000 euro aan cashgeld is aangetroffen. In Haarlem werd een geladen vuurwapen gevonden, in Lienden stuitte de politie op honderden liters afval van synthetische drugs.