Volledig scherm
Grootscheepse controle bij Tiel. © Facebook/Politie Tiel

Vijf automobilisten aangehouden bij grote politiecontrole Tiel

TIEL - De politie heeft vrijdagavond een grote veiligheidscontrole gehouden bij Tiel. Daarbij werden 475 voertuigen gecontroleerd. Het leverde onder andere vijf aanhoudingen op en in totaal zestig bekeuringen.

De controle werd gehouden in samenwerking met de sociale recherche regio Rivierenland, de belastingdienst en aantal speciale eenheden van de politie. Er werd getest op gebruik van alcohol en/of drugs achter het stuur en geïnspecteerd op personen met een belastingschuld of andere schulden.

Zestig bekeuringen

Twee bestuurders werden aangehouden op verdenking van gebruik van drugs en drie bestuurders op verdenking van te veel alcohol. Er zijn zestig bekeuringen opgemaakt voor diverse verkeersovertredingen, zoals het niet dragen van een gordel, gladde banden, defecte uitlaat/schokdempers en nog een aantal andere gebreken.

Tien auto's afgevoerd 

De belastingdienst heeft een onderzoek gedaan naar 21 beslagleggingen. Zij hebben 10 auto’s afgevoerd en in totaal 18.000 euro aan belastinggelden geïnd.

Eén scooterbestuurder die er vandoor wilde gaan, werd na een korte achtervolging gepakt. Hij kon de scooter achterlaten op het bureau en lopend met enkele bekeuringen lopend naar huis.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement