De oude kleedkamers van Theole. De club mag na jaren bakkeleien nieuwbouw plegen. Maar volgens de regels van het gas af, dat hoeft Theole niet.
Volledig scherm
De oude kleedkamers van Theole. De club mag na jaren bakkeleien nieuwbouw plegen. Maar volgens de regels van het gas af, dat hoeft Theole niet. © Foto Jan Bouwhuis

Voetbalclub Theole waarschuwt: geef niet aan ‘foute collectanten’ voor nieuwe kleedkamers

TIEL - Voetbalclub Theole in Tiel waarschuwt voor ‘foute collectanten’ die langs de deuren gaan. Een aantal jongens vraagt om geld voor de nieuw te bouwen kleedkamers van Theole. Maar de club zamelt aan de deur alleen geld in door de verkoop van loten.

Bij die loterijactie worden loten verkocht voor 1 euro. Kopers krijgen na betaling direct hun lot met daarop de lotnummers en te winnen prijzen.

De club betreurt het dat er misbruik wordt gemaakt van de loterij ‘en willen u vragen geen geld te geven aan deze kinderen’, aldus Theole op haar website. ‘Wilt u ons helpen koop dan echte lopen bij een van onze leden’. Die gaan over een aantal weken weer langs de deuren.

Nieuw clubhuis voor Theole

Quote

Met deze accommoda­tie kunnen we jaren vooruit.

Johan van den Heuvel

Na twee jaar bakkeleien kan Theole eindelijk een nieuw clubhuis bouwen met alles erop en eraan. De club groeit uit zijn jasje en kan de uitbreiding goed gebruiken.

,,Het huidige gebouw komt uit 1975, door groei hebben we nu meer dan 800 leden. Met deze accommodatie kunnen we jaren vooruit’’, zei clubvoorzitter Johan van den Heuvel eerder tegen deze krant.

Er wordt heel wat onder handen genomen. Het gaat volgens Van den Heuvel om alle kleedkamers, het sponsorhome, de vader- en de bestuurskamer. Het nieuwe clubhuis krijgt, tegen de - verplichte - landelijke lijn van gasloos bouwen in, ‘gewoon’ een gasaansluiting. Gasloos bouwen kost zeker 80.000 euro meer en die meerkosten kan de club niet dragen. In totaal kost het nieuwe optrekje zeker een half miljoen.