Volop drukte bij de Turkse bakkerij voor het Suikerfeest

Met vijf tips voor wie mee wil vierenTIEL- Het Suikerfeest is een moment waarop samenzijn centraal staat, maar ook qua lekkernijen doet de islamitische feestdag zijn naam eer aan. Bij Sevdi Bakkerij aan de Vleesstraat in Tiel staat de toonbank dan ook vol zoetigheid op de dag die het einde van de vastenmaand markeert.

De voorbije vier weken had Selim Sevdi vooral Nederlandse klanten in zijn Turkse bakkerij gezien. ,,Ramadan, hè. Ook een moslim die niet aan het vasten is, blijft dan thuis. Die komt niet naar de winkel. Dat voelt niet goed.’’

Hij runt de zaak samen met zijn broer Tolga. Dinsdag, op de dag van het Suikerfeest, melden de ‘vaste klanten’ zich weer aan Selim's toonbank, die voor deze feestelijke gelegenheid vol ligt met zoetigheid. ,,Baklava’’, zegt  Sevdi wijzend naar de volle schalen. ,,Ik heb ze met griesmeel, walnoten en de originele ‘vierkante’ baklava natuurlijk met pistachenootjes, maar frikandelbroodjes en de Turkse pizza zijn ook populair.’’

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement