Volledig scherm
De heler van een gestolen fiets werd na een achtervolging aangehouden in Tiel. © Politie Tiel

Vrouw wil gestolen fiets terugkopen, wijkagent filmt achtervolging en aanhouding

TIEL - Een vrouw zag dat haar gestolen fiets op Marktplaats te koop werd aangeboden. Ze maakte een afspraak met de heler. De wijkagent keek van een afstandje toe, tot het moment kwam om in te grijpen.

De fiets werd rond 15 december gestolen in Tiel. Drie dagen later ging de eigenaar bij de verkopende partij langs. Hij had de fiets niet thuis staan, maar kon de tweewieler wel even ophalen. Toen de heler op de gestolen fiets kwam aanrijden, sprong wijkagent Erwin van Dalen in de auto en hield de man na een korte achtervolging aan.

Nog meer gestolen fietsen

De fiets bleek inderdaad te zijn gestolen en in de schuur van de verdachte stonden nog vier ontvreemdde fietsen. De rijwielen zijn in beslag genomen en op sociale media geplaatst. Dat leverde vier aangiftes op.

De verdachte moet zich binnenkort verantwoorden bij de rechter.

Volledig scherm
De heler van een gestolen fiets werd na een achtervolging aangehouden in Tiel. © Politie Tiel
  1. Drie oorlogsfoto's Rivierenland in de race voor landelijke tentoonstelling, keuze van de Commissaris sneuvelt

    Drie oorlogsfo­to's Rivieren­land in de race voor landelijke tentoon­stel­ling, keuze van de Commissa­ris sneuvelt

    TIEL/ZOELEN/CULEMBORG - Van de jonge Siem die op de trein naar Zweden wacht tot de Culemborgse synagogekoster die weer opduikt: ook in Rivierenland zijn bijzondere oorlogstaferelen vastgelegd. Drie ervan zijn nog in de race voor een plekje in de tentoonstelling De Tweede Wereldoorlog in 100 foto's. Opvallend: de keus van Commissaris van de Koning John Berends, de Tielse ‘puinexpres’, is gesneuveld in de publieksronde.