Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Waar bleven die 4 banken en 12 verkeersborden uit Tiel-Noord?

UPDATETIEL - Uit het straatbeeld in Tiel-Noord zijn de afgelopen tijd vier ijzeren zitbanken en twaalf verkeersborden verdwenen. Geschatte waarde zo'n 5.500 euro. Dat begint zo op te vallen dat wijkagent Erwin van Dalen een oproep plaatste via Twitter. Hij wil - net als de gemeente Tiel overigens - graag weten wat er aan de hand is. En of iemand gezien of gehoord heeft wie met die bankjes en borden aan de haal gaat.

De wijkagent vraagt om tips die kunnen leiden tot ontdekking van de dieven. Volgens reacties op Twitter kunnen dieven vrijelijk hun slag slaan in Tiel-Noord doordat er voldoende beschutting is door bosschages. Begin met het snoeien van de bosjes, geeft de reageerder als tip.

De gemeente Tiel heeft nog geen aanwijzingen wie zich het straatmeubilair en de borden heeft toegeëigend. Mogelijk zijn de spullen gestolen vanwege de waarde als oudijzer.

Tiel is van plan om de weggehaalde verkeersborden zo snel mogelijk te vervangen. Zeker op plaatsen waar de verkeersveiligheid in het geding is. Of de bankjes terugkomen is nog niet duidelijk. 

Volledig scherm
Wijkagent Otto van Wijk bij een beklad bankje in Tiel in 2015. © Raphael Drent
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement