Volledig scherm
Onder leiding van doelman Mattijs Branderhorst snijden de kinderen van Petje Af een taart aan. © Raphael Drent

Wederom 10.000 euro voor Petje Af: ‘Geweldig, maar ook noodzakelijk’

TIEL De gemeente Tiel heeft weekendschool Petje Af ook voor 2019 een subsidie van 10.000 euro gegeven. Daarmee kan de stichting verdergaan met waar ze twee jaar geleden mee startte: achtergestelde kinderen laten opbloeien.

,,Zonder dit geld was het heel lastig geworden de boel draaiende te houden’’, reageert Marianne Zuurendonk van de organisatie, die in Tiel is gevestigd in openbare basisschool De Molenwerf. ,,Wij draaien volledig op subsidie, sponsoren en goodwill. En wij proberen dat natuurlijk terug te betalen met onze inzet.’’

Kinderen van 10 tot en met 14 jaar uit achtergestelde gezinnen, kunnen in de weekeinden terecht bij Petje Af. Daar krijgen ze extra onderwijs, waarbij mondelinge taalvaardigheid, woordenschat en kennis van de wereld centraal staan. ,,We proberen de kinderen in aanraking te laten komen met sectoren, wat van huis uit niet snel gebeurt’’, gaat Zuurendonk verder.

,,Een keer naar het Rijksmuseum, kennismaken met kunst en cultuur. Maar ook ontvangen wij gastdocenten, zoals een chirurg. Wij stellen dan de vraag: wat houdt het beroep van een arts in? Daar mogen de kinderen vervolgens achterkomen.’’ Op dit moment volgen zo’n vijfentwintig kinderen de weekendschool van Petje Af.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement