Ook gezonde jongeren onder de 18 jaar kunnen zo een prik tegen corona krijgen. Op de foto krijgt een jongere boven de 18 jaar het Janssen-vaccin.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook gezonde jongeren onder de 18 jaar kunnen zo een prik tegen corona krijgen. Op de foto krijgt een jongere boven de 18 jaar het Janssen-vaccin. © ANP

Wel of niet vaccineren als je jonger bent dan 18 jaar? Zó gaan artsen, scholen én de tieners zelf met deze vraag om

Gezonde jongeren tussen de 12 en 18 jaar kunnen nu ook een coronaprik krijgen. Kinderen uit 2004 mogen vanaf vrijdag 10.00 uur al bellen voor een afspraak, heeft minister Hugo de Jonge besloten na advies van de Gezondheidsraad. Maar is dat echt wel zo’n goed idee? Gaan kinderen (en hun ouders) een afspraak maken? En hoe gaan scholen om met het nieuwe besluit?

0 reacties

  1. Geen handen meer schudden en digitale slechtnieuwsgesprekken: ‘De positieve lessen van Covid’
    PREMIUM

    Geen handen meer schudden en digitale slecht­nieuws­ge­sprek­ken: ‘De positieve lessen van Covid’

    TIEL - Doktoren hebben geoefend met ‘code zwart’. Wie krijg hulp en vooral: wie niet? ,,Het is langs het randje geweest", blikt Marc Hendriks terug. De voorzitter van de raad van bestuur van Ziekenhuis Rivierenland in Tiel is er van overtuigd: Covid blijft. In zijn ziekenhuis zullen altijd een paar bedden beschikbaar zijn om patiënten op te nemen voor het geval dat. Eén van de lessen van anderhalf jaar Covid.