Volledig scherm
Diverse boten, waaronder Rijkswaterstaat, brandweer en politieboten zoeken op de Waal naar een vermist persoon. © Marco van Deick/Persbureau Heitink

Zoektocht naar vermiste man (47) in de Waal bij Tiel zondag vervolgd

UpdateTIEL - Hulpdiensten zijn zaterdag net voorbij de Oude haven in Tiel tevergeefs op zoek geweest naar een 47-jarige man die in de Waal is verdwenen. Hij werd niet gevonden, waarop de zoektocht 's nachts is gestaakt. Zondag wordt verder gezocht.

Zowel brandweer, politie, Rijkswaterstaat als de reddingsbrigade waren zaterdagavond met een boot aanwezig ter hoogte van een strandje in de Kleine Willemspolder. Ook een politiehelikopter zocht mee. 's Nachts heeft het SOAD dregteam (Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen) gezocht, maar niets aangetroffen. De politie heeft zondag rond elf uur de zoekactie weer opgestart met een sonarboot en de politiehelikopter.

De melding van de vermissing van de man, vermoedelijk van Poolse komaf, kwam zaterdagavond rond 21.00 uur bij de meldkamer binnen. Hij was met een groepje aan het recreëren toen een vrouw in moeilijkheden raakte in het water. Van de twee mannen die haar te hulp schoten kwam er een niet meer boven water. Naar hem werd gezocht.

De reddingsbrigade heeft met meerdere mensen de bodem afgezocht. Ook is sonarapparatuur ingezet. Omdat de kans groot is dat na een uur de man niet meer levend wordt teruggevonden is de zoekactie rond 22.15 uur overgegaan in een bergingsoperatie. 

Vorig jaar rond deze tijd verdronk een Syrisch jongetje van 13 jaar ongeveer op dezelfde plek in de rivier.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement