Volledig scherm
Aafke Romeijn © Collectie Tilt

Aafke Romeijn nieuwe gastschrijver in Tilburg

VIDEOTILBURG - Aafke Romeijn is de nieuwe writer in residence in Tilburg. Ze  gaat op onderzoek in de stad en op de universiteit en laat zich inspireren voor een boek. Het resultaat wordt gepresenteerd op literair festival Tilt op zaterdag 14 maart 2020.

Tilt nodigde de afgelopen zes jaar een reeks Nederlandse en Vlaamse auteurs uit. Zo schreven Ilja Leonard Pfeiffer, Annelies Verbeke, Maartje Wortel, Yves Petry, Lieke Marsman en Fikry El Azzouzi een literaire reflectie op Tilburg. Organisator Tilt en Tilburg University werken dit jaar samen en willen een brug slaan tussen literatuur en wetenschappelijk onderzoek.

Met auteur én muzikant Aafke Romeijn halen Tilt en de universiteit een geëngageerde auteur in huis die zich graag uitspreekt. In 2018 verscheen haar debuutroman ‘Concept M’, waarin ze een dystopische wereld schetst die om extreme vormen van verzet vraagt. 

Dit jaar kwam het album ‘M’ uit, dat op zichzelf staat maar ook als een soundtrack bij het boek geluisterd kan worden. In het najaar van 2020 verschijnt haar nieuwe roman. Aafke Romeijn zal voor het eerst optreden als writer in residence tijdens Night University op 3 oktober, op de campus van de universiteit. 

De residentie wordt dit jaar uitgebreid met een onderzoekslab aan het departement Cultuurwetenschappen van Tilburg University. In het lab werkt de writer in residence samen met masterstudenten aan een maatschappelijke vraag die door de auteur wordt aangezwengeld. 

  1. Stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroorzaakt drie bermbranden, maar brandweerwagen valt in sloot: ‘Pad wel erg smal’
    VIDEO

    Stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroor­zaakt drie bermbran­den, maar brandweer­wa­gen valt in sloot: ‘Pad wel erg smal’

    HELVOIRT/TILBURG - Enorme pech zaterdagmiddag voor de brandweer. De stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroorzaakte drie bermbranden, waarvoor de brandweer moest uitrukken. Maar het lukte niet om de brand bij de Brabantsehoek in Helvoirt te blussen. ,,Het pad werd zo smal, dat onze wagen in de sloot gleed”, zegt een woordvoerder van de brandweer.

In samenwerking met indebuurt Tilburg