Volledig scherm
PREMIUM
Repetitie van TTT Torenspelers in de WAT-hal © Torenspelers

Aan repeteren in Werkplaats Amateurkunst Tilburg komt een eind

TILBURG - De amateurkunst in Tilburg is in rep en roer omdat het voortbestaan van hun werkplaats in het geding is. Koren, toneel- en musicalverenigingen uit de stad repeteren nu nog in de hal van Werkplaats Amateurkunst Tilburg. B. en W. vinden dat repeteren van voorstellingen in de hal niet verantwoord is vanwege de nabijheid van risicovolle bedrijven. Het is in strijd met het bestemmingsplan.

De hal staat aan de Ledeboerstraat op bedrijventerrein Kraaiven, in een voormalig fabriekspand waar ook de carnavalswagens worden gebouwd. Toneelgezelschappen en koren mogen nog drie jaar blijven, maar zouden dan moeten verkassen. Ton Gimbrère van het CDA heeft het college van B. en W. in schriftelijke vragen om opheldering gevraagd.

 1. Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

  Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

  TILBURG/BEGUR - De uitspraak van het Spaanse Hooggerechtshof leidde maandag tot hevige protesten in Spanje. Betogers hebben de wegen naar het Internationale vliegveld El Prat in Barcelona platgelegd en inmiddels zijn duizenden betogers onderweg naar het het Madrileense vliegveld Barajas-Adolfo Suárez om hetzelfde te doen. Boy Hulsteijn wilde na een reünie met zijn Brabantse familie aan de Costa Brava maandagavond terug naar Amsterdam, maar dit werd hem onmogelijk gemaakt. ,,We dachten dat het wel mee zou vallen, maar de hele pleuris is ontketend.”
 2. Financieel herstel gloort voor gemeente Alphen-Chaam. ‘We hebben mooie stappen kunnen maken’
  PREMIUM

  Financieel herstel gloort voor gemeente Alp­hen-Chaam. ‘We hebben mooie stappen kunnen maken’

  ALPHEN-CHAAM - Waar andere gemeenten in de regio flink moeten bezuinigen vertoont de gemeentebegroting van Alphen-Chaam relatief goed nieuws. De laatste jaren leek ook Alphen-Chaam in zwaar financieel weer te komen. Tegenvallers in de jeugdzorg zorgden onder andere voor rode cijfers. Maar nu lijkt herstel zich aan te kondigen. Daarmee is Alphen-Chaam een uitzondering in de regio.

In samenwerking met indebuurt Tilburg