Volledig scherm
Het veld aan de Zandschelstraat © Resy van Gorp

Aanleg veld voor rennende honden in Goirle uitgesteld, eerst gesprek voor- en tegenstanders

GOIRLE -  Het plaatsen van het hek voor een veld voor rennende honden bij de Zandschelstraat in Goirle is even uitgesteld. Het hek zou begin februari worden geplaatst, maar omdat zo'n vijftig mensen bezwaar maakten, wil de gemeente eerst in gesprek met voor- en tegenstanders. 

Het losloopveld is een initiatief van de hondenwerkgroep Goirle. De hondenbezitters willen hun huisdier graag op een veld in de bebouwde kom laten rennen. Nu moeten ze daarvoor steeds met de hond naar het bos.

De gemeente wil meewerken aan een proef, maar dat leidde tot protest op de omgeving. Omwonenden vrezen lawaai en stank. De hondenbezitters op hun beurt vinden weer dat de buurt overdrijft en dat de veronderstelde overlast zal meevallen.  Omdat er veel commotie is ontstaan besluit de gemeente om op de rem te trappen. 

Gesprek

,,We zetten het plaatsen van een hek on hold", zegt wethouder Johan Swaans. ,,Het is een burgerinitiatief, de gemeente faciliteert enkel. Ik heb een gesprek met de werkgroep gevoerd. Er komt eerst een ontmoeting tussen de omwonenden en de hondenwerkgroep in een poging de zorgen weg te nemen.” 

De pilot voor het losloopveld is tot in het najaar en de hondenbezitters gaan zelf toezicht houden.  Tussentijds komt er een evaluatie. Swaans: ,,Mocht de proef slecht uitpakken dan is het afgelopen.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg