Volledig scherm
PREMIUM
Yassine Abdellaoui en Evander Sno © ANP

Abdellaoui is niet de enige ex-voetballer die op criminelen botst

Ex-profvoetballer Yassine Abdellaoui blijkt de man die woensdagavond in zijn been is geschoten op IJburg. Hij is lang niet de enige ex-voetballer die op criminelen botst.

Hij had geen vast adres, maar verbleef wel heel vaak in Amsterdam, vooral op IJburg. Daar was Yassine Abdellaoui (43) ook al eens in hongerstaking omdat hij overhoop lag met justitie, waarover later meer. Woensdagavond rond half twaalf werd hij er op de George Sliekerkade in zijn been geschoten. Getuigen die meerdere knallen hadden gehoord, zagen hem schreeuwend op straat liggen terwijl twee nog onbekende mannen vluchtten op een scooter.

Abdellaoui speelde tussen 1992 en 2004 als aanvaller voor Willem II, NAC, het Spaanse Rayo Vallecano, NEC en De Graafschap. Nadien raakte hij verwikkeld in een slepende strafzaak over het witwassen van 2,3 miljoen euro en de heling van 38.000 dollar uit xtc-handel. Hij werd verdacht samen met ex-profvoetballer ­Geoffrey Prommayon, die bij eind jaren negentig rechtsback was bij Willem II. In die zaak werd Abdellaoui na elf jaar vrijgesproken door het gerechtshof. Hij hoopte op miljoenen aan schadevergoeding, maar kreeg alleen 8000 euro voor de tijd dat hij vast had ­gezeten (46 dagen in voorarrest).

  1. Een verkeersruzie op de Lage Witsiebaan in Tilburg met alleen maar slachtoffers
    PREMIUM
    Voor de rechter

    Een verkeersru­zie op de Lage Witsiebaan in Tilburg met alleen maar slachtof­fers

    BREDA/TILBURG - Heeft het zin om mensen aan te spreken op hun rijgedrag? De partijen die vanwege een verkeersruzie op de Lage Witsiebaan in Tilburg voor de politierechter verschijnen, weten inmiddels beter. Daar is de scheidslijn tussen slachtoffers en daders niet te trekken. Een van de verdachten is nog zo overstuur dat ze het niet op kon brengen om te komen. Het slachtoffer laat zich bijstaan door Slachtofferhulp.

In samenwerking met indebuurt Tilburg