Volledig scherm
PREMIUM
Performance van Toine Horvers bij PARK013. Draaiend om zijn as leest Horvers acht uur lang teksten van de overleden Tilburgse kunstenaar Hans Stevens. © Rob Moonen

Ademtocht/Breathing Matters, nieuw performance art festival in Tilburg

TILBURG - De stad krijgt een performance art festival. De eerste editie is half juni 2019, met als titel Ademtocht/Breathing Matters. In drie dagen zijn dan in Tilburg twintig performances te zien. De helft met beeldende kunstenaars, de andere tien met artiesten uit de podiumkunsten (dans, theater, circus, muziek). 

Performance Art was populair in de jaren zeventig van de vorige eeuw. Beeldend kunstenaars gaven optredens met hun eigen lichaam als uitgangspunt.  Namen uit die periode zijn de Duitse kunstenaar Joseph Beuys, maar ook de Servische kunstenares Marina Abramović en haar toenmalig partner beeldend kunstenaar Ulay. 

  1. Ingrijpende therapie helpt Willeke (33) uit haar rolstoel, al kostte het heel veel kracht en geld
    PREMIUM
    Nakaarten

    Ingrijpen­de therapie helpt Willeke (33) uit haar rolstoel, al kostte het heel veel kracht en geld

    TILBURG - ,,Je kunt misschien nog beter leukemie hebben‘’, verzucht Willeke Kafoe. Haar stamcelbehandeling tegen de slopende ziekte MS was een dure en zware weg. Maar de 33-jarige Tilburgse loopt weer en speelt volop met haar vierjarige dochtertje Indy. Het ‘wonder’ van de therapie in Moskou, die ze kon betalen dankzij de hulp van heel veel Tilburgers. En één in het bijzonder.

In samenwerking met indebuurt Tilburg