De Beljonfontein in Tilburg.
Volledig scherm
PREMIUM
De Beljonfontein in Tilburg. © PVE/Jan van Eijndhoven

Advies voor Stadsforum: ‘Behoud fontein van Beljon op Willemsplein’

TILBURG - Bij de inrichting van een Stadsforum op en rondom het Willemsplein, moet de fontein van Beljon behouden blijven. Dat adviseert het onafhankelijke onderzoeksbureau BAAC na een verkenning van het gebied rond het paleis van Koning Willem II. De reconstructie van een raadhuistuin voor het paleis wordt door het bureau afgeraden.

Eind vorig jaar gaf de Tilburgse gemeenteraad groen licht voor de uitwerking van het Stadsforum, een nieuwe openbare ruimte die geschikt moet zijn voor de kermis, de markt en andere evenementen. Wat het Stadsforum bijzonder maakt, is dat het omringt wordt door gebouwen die kenmerkend zijn voor verschillende periodes uit de geschiedenis van de stad, zoals het paleis, de Heikese kerk, de voormalige kantonrechtbank, de concertzaal en de schouwburg.

  1. Koeienkwestie in Riel weer voor de rechter: ‘Had het college van Goirle geen sorry kunnen zeggen?’

    Koeienkwes­tie in Riel weer voor de rechter: ‘Had het college van Goirle geen sorry kunnen zeggen?’

    BREDA/GOIRLE - De uitspraak van de bestuursrechter in 2017 over het houden van koeien aan de Oude Tilburgsebaan in Riel is toen verkeerd geïnterpreteerd door het college van B en W van Goirle. ,,Dat betekent dat de heer Kosten twee jaar heeft moeten wachten voordat zijn klacht werd opgelost. Had het college niet een gebaar kunnen maken? Al is het maar een sorry", zo vroeg bestuursrechter mr. Kok zich vrijdag af.

In samenwerking met indebuurt Tilburg