Volledig scherm
PREMIUM
Tientallen mensen in het dwaalgebied protesteren tegen het afsluiten van de Nieuwlandstraat. © Protestgroep

Afsluiten Nieuwlandstraat blijft heet hangijzer, protest in de buurt: ‘Zo veroorzaak je een hoop ellende’

Di 14 jan: Tientallen protestposters hangen in het Tilburgse dwaalgebied tegen het afsluiten van de Nieuwlandstraat. Ook het merendeel van de insprekers bij de raad gaf maandagavond aan faliekant tegen zijn. De weerstand is flink.

Quote

Ik ben er klanten door kwijtge­raakt en in onze straat hebben verschil­len­de mensen hun huis al verkocht

Jan van Mierlo, bewoner dwaalgebied

,,Waarom moet ik betalen om mijn wijk te verlaten? Het is echt belachelijk.” Dat hield Jan van Mierlo, bewoner van het dwaalgebied en eigenaar van een makelaardij aan de Willem II-straat, de Tilburgse raad maandagavond voor.

Het afsluiten en daardoor verkeersluw maken van de Nieuwlandstraat blijft een loeiheet hangijzer. Sinds een week hangen er tientallen posters tegen de afsluiting op ramen in het dwaalgebied. Maandagavond waren er negen - dat is veel - insprekers bij de gemeenteraad. Bijna allemaal waren ze tegen.

,,Het is genoeg geweest”, zei Van Mierlo. Hij ziet de ‘onbereikbaarheid van de binnenstad’, ook door de constant opengebroken straten, steeds verder toenemen. ,,Je moet overal omrijden, kunt nergens de auto parkeren. Ik ben er klanten door kwijtgeraakt en in onze straat hebben verschillende mensen hun huis al verkocht. Wij hebben er zelf ook over nagedacht.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg