Volledig scherm
PREMIUM
Agaath Verspeten (midden) tussen enkele van haar studenten. © Pix4Profs / Joris Buijs

Agaath is verzot op de MAF, de musicalopleiding in Tilburg

TILBURG - Agaath Verspeten stond aan de basis van de MusicalAllFactory. Die Tilburgse musicalopleiding bestaat 25 jaar. Verspeten zag in al die jaren zo’n 2.000 studenten binnenkomen. Veel van hen staan op de planken. Zelf werkt ze liever achter de schermen.

Ze kent de waarde van familie, dat past bij haar Indonesische achtergrond. Maar voor Agaath Verspeten (64) is ook Factorium een warme familie. Ze is teamhoofd van de afdeling dans en coördinator van MusicAllFactory, ook wel de MAF, de enige deeltijd musicalopleiding in Nederland. Ze stond aan de wieg, nu 25 jaar geleden.

  1. Jaqueline, die vader verloor bij brand, ziet huis uitbranden terwijl zoon boven slaapt: ‘Dit niet nog eens’

    Jaqueline, die vader verloor bij brand, ziet huis uitbranden terwijl zoon boven slaapt: ‘Dit niet nog eens’

    Jaqueline van Heugten (42) zag zaterdag haar woning uitbranden aan de Antoon Coolenlaan in Tilburg terwijl haar zoon nog op zolder lag te slapen. De 16-jarige jongen kon uiteindelijk door de brandweer van het dak worden gered, maar zijn moeder kreeg onmiddellijk flashbacks naar een dramatische gebeurtenis uit haar jeugd: ,,Ik verloor mijn vader bij een brand toen ik zo jong was als mijn zoon. In paniek stopte ik niet met schreeuwen tot hij het zou horen.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg