Volledig scherm
Anne Zouridis-Veldhoven © MCJ Campfens

Anne Zouridis voor CDA in raad Tilburg

TILBURG - Anne Zouridis-Veldhoven wordt per 1 oktober voor het CDA lid van de Tilburgse gemeenteraad. Zij neemt de plek in die Marcel van den Hoven, de voormalige fractievoorzitter, achterlaat. 

Oud-wethouder Erik de Ridder en voormalig raadslid Joost van Puijenbroek waren op papier eerst aangewezen om de zetel in te nemen, maar beiden bedankten. De Ridder is nu voorzitter van Waterschap de Dommel. ,,Joost heeft een hele leuke baan als docent en opleidingsontwerper bij ROC Tilburg en geeft daar de voorkeur aan”, zegt fractievoorzitter Ineke Couwenberg. ,,Ik ben erg blij met Anne als opvolgster.”

Zouridis was jaren werkzaam bij de Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging (nu VNO-NCW) en is nu als manager werkzaam bij de gemeente Oss. Tijdens en na haar studie bestuurskunde aan de Universiteit van Tilburg werkte ze bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid als persoonlijk medewerker van Wim van de Donk, nu commissaris van de Koning in Brabant. Ook was ze lid van het Comité Nationale Herdenking 4 mei in Tilburg, waar ze zich bezighield met bewustwordingsactiviteiten voor jongeren. Zouridis is getrouwd en moeder van drie kinderen.

  1. Stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroorzaakt drie bermbranden, maar brandweerwagen valt in sloot: ‘Pad wel erg smal’
    VIDEO

    Stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroor­zaakt drie bermbran­den, maar brandweer­wa­gen valt in sloot: ‘Pad wel erg smal’

    HELVOIRT/TILBURG - Enorme pech zaterdagmiddag voor de brandweer. De stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroorzaakte drie bermbranden, waarvoor de brandweer moest uitrukken. Maar het lukte niet om de brand bij de Brabantsehoek in Helvoirt te blussen. ,,Het pad werd zo smal, dat onze wagen in de sloot gleed”, zegt een woordvoerder van de brandweer.

In samenwerking met indebuurt Tilburg