Twee, misschien drie keer hooghouden in de kelder van de oude rechtbank, maar dan houdt het ook wel op. Jakob Borgesius: ,,Ik denk dat Willem II niet meer komt aankloppen voor een contract.”
Volledig scherm
PREMIUM
Twee, misschien drie keer hooghouden in de kelder van de oude rechtbank, maar dan houdt het ook wel op. Jakob Borgesius: ,,Ik denk dat Willem II niet meer komt aankloppen voor een contract.” © Jan van Eijndhoven

Antikraak wonen in voormalig kantongerecht: voetballen in de kelder en slapen in zittingszaal

TILBURG - Zeeën van ruimte, voetballen in de kelder en op het dak naar de voorbijrazende wagentjes van de kermis kijken. Tilburger Jakob Borgesius woont op een uitzonderlijke locatie: al een jaar antikraak in het voormalige kantongerecht aan het Stadhuisplein. 

  1. Tas met seksspeeltjes en duizenden euro’s contant: ‘We waren gewoon op vakantie’
    PREMIUM

    Tas met seksspeel­tjes en duizenden euro’s contant: ‘We waren gewoon op vakantie’

    KAATSHEUVEL - Condooms, olie, lingerie, een zweepje, een schriftje met bedragen en duizenden euro’s aan contant geld. De politie houdt twee Colombiaanse vrouwen aan als ze al deze spullen zien in het chalet van vakantiepark Droomgaard in Kaatsheuvel. Onterecht, zo laten ze de politierechter in Breda weten. Ze waren gewoon op vakantie. ,,Nederland is een mooi land. Ik heb altijd de natuur willen zien hier.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg