Volledig scherm
Motoragent omvergereden in Tilburg. © Politie

Appende vrouw ziet stopteken niet en rijdt politiemotor omver

Een agent op een politiemotor is gisteravond in Tilburg aangereden door een vrouw in een zwarte Range Rover. Dat gebeurde toen de bestuurster van de auto met haar telefoon bezig was tijdens het autorijden. Zelf ontkent ze dat.

Een motoragent zag dat een bestuurster van een Range Rover een telefoon in haar handen had. Hij gaf hiervoor een stopteken, om haar een boete te geven van 230 euro.

De agent was in de veronderstelling dat de vrouw daar gehoor aan gaf en stopte zijn motor vlak achter de wagen. Maar de vrouw was kennelijk zo afgeleid door haar telefoon dat ze de agent helemaal niet had gezien.

Ze reed zonder aankondiging achteruit en zag daarbij de motor over het hoofd. De agent kon net op tijd wegspringen om een aanrijding te voorkomen. Later bleek dat ze ergens wilde parkeren, ze had niet de intentie om de agent te raken.

Hevig geschrokken

Volgens de politie reageerde de vrouw hevig geschrokken op het voorval. ,,Er is daarom besloten om haar uiteindelijk geen boete te geven'', zegt een woordvoerder. Ze wordt wel aansprakelijk gesteld voor de schade aan de motor. ,,Er zijn ter plekke schadeformulieren ingevuld. Nu is het aan de verzekering om het netjes op te lossen.''

Of de vrouw aan het bellen of aan het appen was, kan de woordvoerder niet zeggen. ,,Onze agent heeft gezien dat ze de telefoon in haar handen had. Dat is verboden en daarom greep hij meteen in.'' De vrouw zelf ontkent dat ze aan het bellen was en beweert dat het verhaal van de politie niet klopt. ,,Dat is haar goed recht, dat mag zij vinden'', is het enige wat de woordvoerder erover kwijt wil.

Flitsen

De politie is in maart een proef gestart met flitsen van automobilisten die hun mobiele telefoon gebruiken tijdens het rijden. De camera's kunnen door de voorruit registeren of een bestuurder zijn mobieltje in de hand heeft. Doel is om in de toekomst op basis van die beelden boetes uit te delen.

Volledig scherm
© ANP XTRA

In samenwerking met indebuurt Tilburg