Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Automobilist (31) betrapt met vier keer toegestane hoeveelheid alcohol

BREDA - Een 31-jarige Tilburger is donderdagavond zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij dronken achter het stuur stapte. Een oplettende voorbijganger zag de overduidelijk dronken man in de auto stappen en belde de politie. Hij bleek vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed te hebben. 

De voorbijganger zag hoe de man tussen de parkeerautomaten van een parking in het centrum aan het plassen was. De Tilburger kon niet meer goed op zijn benen staan en rook volgens de melder sterk naar alcohol. Hij waarschuwde de beschonken man dat beter niet kon rijden. De Tilburger negeerde zijn waarschuwingen, stapte in zijn auto en reed weg. 

De tipgever besloot achter de eigenwijze automobilist aan te rijden en belde ondertussen de politie. Deze konden de dronken man op de Ruusbroeckstraat in Breda langs de kant van de weg zetten. Bij het blazen blies de man 885 ugl, ruim vier keer het toegestane maximum van 220 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd. 

  1. Files van meer dan honderd auto's in Willemsbuiten: ‘Geluk dat er nog niks is gebeurd’

    Files van meer dan honderd auto's in Willemsbui­ten: ‘Geluk dat er nog niks is gebeurd’

    TILBURG- Een ochtend- en avondspits in de Bernard Leenestraat, de enige straat van en naar de nieuwbouwwijk Willemsbuiten. Meer dan honderd auto’s proberen ‘s ochtends de drukke Goirleseweg op te rijden, waardoor een wachttijd van vijftien tot twintig minuten ontstaat. De bewoners spreken van een ‘gevaarlijk oversteekpunt’ voor fietsers en zijn bang dat het alleen nog maar erger wordt in de groeiende wijk.

In samenwerking met indebuurt Tilburg