Automobilist richt ravage aan en slaat op de vlucht, gewonde bijrijder blijft alleen achter

Update + VideoTILBURG - De bestuurder van een auto heeft voor een flinke ravage gezorgd in Tilburg. De auto raakte een middengeleider, reed een parkeerautomaat uit de grond en klapte op de gevel van een appartementencomplex. De automobilist is gevlucht, maar liet zijn gewonde bijrijder achter.

Dit alles gebeurde in de nacht van donderdag op vrijdag, rond 00.15 uur. De auto reed over de Bredaseweg, in de richting van de Ringbaan-West. Ter hoogte van de Coba RItsemastraat ging het mis.

Knal

De auto raakte de middengeleider op de weg. Daarna schoot de auto van de weg af, waarbij een parkeermeter finaal uit de grond werd gereden. Kort daarna kwam de auto tot stilstand, doordat deze de gevel van een appartementencomplex raakte. 

Verschillende bewoners van dat complex, net als enkele andere omwonenden, zaten recht overeind in bed door de harde knal. Een flink aantal van hen kwam kijken wat er gebeurd was. 

Gevlucht

Zij hebben vermoedelijk niet meer gezien wie de veroorzaker was van de ravage. Deze persoon is namelijk meteen op de vlucht geslagen. In de auto zat nog wel een bijrijder, die door het ongeluk gewond was geraakt. Deze persoon is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Het wrak is door een bergingsbedrijf afgevoerd. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar het ongeluk en is op zoek naar de dader.

Volledig scherm
Ravage op de Bredaseweg in Tilburg. © Jack Brekelmans

In samenwerking met indebuurt Tilburg