GGD-arts Ariene Rietveld, burgemeester van Tilburg Theo Weterings en arts-microbioloog Jean-Luc Murk tijdens de persconferentie in het stadhuis van Tilburg over de met het coronavirus besmette man uit Loon op Zand.
Volledig scherm
PREMIUM
GGD-arts Ariene Rietveld, burgemeester van Tilburg Theo Weterings en arts-microbioloog Jean-Luc Murk tijdens de persconferentie in het stadhuis van Tilburg over de met het coronavirus besmette man uit Loon op Zand. © Rob Engelaar

Autoriteiten proberen rust uit te stralen: een uitdaging in een land vol coronavragen

Op de dag dat Nederland ontwaakte met de gedachte dat het coronavirus nu ook bij ons voet aan wal heeft gezet, proberen de autoriteiten een front te vormen dat rust uitstraalt. Dat is een hele uitdaging, met een land vol bezorgde vragen.

Dat hele coronavirus, we kennen het pas net. Je ziet het niet, je ruikt het niet, en bovendien: hoe weet je nu wanneer je ‘het’ hebt of gewoon een griepje? Wie zegt dat de 56-jarige man uit Loon op Zand die de eerste coronapatiënt van Nederland werd, niet tóch een beetje ziekig was toen hij carnaval vierde in zijn eigen dorp en in Tilburg? Waarom mogen zijn vrouw en kinderen gewoon de straat op, terwijl de kans toch echt aanwezig is dat zij door hun man dan wel vader zijn besmet? En waarom hebben de directe buren van de man nog geen belletje van de GGD gehad, om te checken of er met hen niets aan de hand is?

In samenwerking met indebuurt Tilburg