Presentatoren Edsilia Rombley, Chantal Janzen, Jan Smit en Nikkie de Jager tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival. De jurken zijn vanaf 9 juni in Tilburg te zien.
Volledig scherm
Presentatoren Edsilia Rombley, Chantal Janzen, Jan Smit en Nikkie de Jager tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival. De jurken zijn vanaf 9 juni in Tilburg te zien. © ANP

Avondjurken van het Songfestival zijn te zien in Textielmuseum in Tilburg

TILBURG - Het zijn allemaal creaties van Nederlandse ontwerpers en het Textielmuseum in Tilburg laat er zeven zien: de opvallende jurken die de presentatoren van het Eurovisie Songfestival droegen vorige week. Onder andere is de blauwe japon van de hand van Tess van Zalinge te zien die Edsilia Rombley droeg tijdens de finale. De eyecatcher van Nikkie de Jager, van modehuis Maison the Faux, zal vol diamantjes en had de kleuren van de transgendervlag. 

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  25

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. Nikkie straalt in jurk met kleuren van transgendervlag: ‘Het is een droom’
  foto's / update

  Nikkie straalt in jurk met kleuren van transgen­der­vlag: ‘Het is een droom’

  Songfestivalpresentatoren Nikkie de Jager, Edsilia Rombley, Chantal Janzen en Jan Smit hebben de outfits gepresenteerd die ze morgenavond dragen tijdens de tweede halve finale. Rombley kiest voor een knalgroene jurk, terwijl Chantal een blauw exemplaar met een hoge split draagt. Jan gaat voor een blauw pak en Nikkie voor een eyecatcher-ensemble vol diamantjes waarin de kleuren van de transgendervlag zijn verwerkt.

In samenwerking met indebuurt Tilburg