Volledig scherm
Dirigent Collectie Arjan van Baest © Collectie Arjan van Baest

Bachcantates Tilburg neemt afscheid van dirigent Arjan van Baest

TILBURG - Bachcantates Tilburg neemt zondag afscheid van vaste dirigent Arjan van Baest.  Rien Bakker zal het stokje van hem overnemen. Het concert in de Broekhovense kerk begint om 16.30 uur. Te horen zijn onder meer: ‘BWV 88 Siehe, ich will viel Fischer aussenden’ en ‘BWV 186 Ärgre dich, o Seele, nicht’. 

Van Baest is sinds 2010 artistiek leider van de stichting die de cantates van Bach in Tilburg uitvoert. Hij studeerde orkestdirectie en koordirectie bij de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Daar geeft hij nu zelf les. Bovendien is hij  artistiek leider van gemengd koor Cantiqua in Tilburg en dirigent bij de Dominucuskerk in Amsterdam. 

Opvolger

Zijn opvolger Rien Bakker heeft al diverse plannen voor dit en het komende jaar. Een van de projecten is een programma rond de kantor-tijdgenoten van Bach in de Thomaskirche te Leipzig. Ook zij componeerden voor koor en orkest. Een tweede plan is het verzorgen van een concert rond een van de passiewerken van Bach.

Rienk Bakker (1986) studeerde aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle de hoofdvakken orgel en kerkmuziek en de bijvakken piano en zang. Bakker Bakker is onder meer dirigent van het Brabant Koor, van het Amersfoorts Kamerkoor, Adveniat Musica, Jongerenkoor Houten en Kerkkoor Driebergen. 

  1. Nieuwe zoektocht naar lichamen verzetsstrijders in duinen bij Udenhout is vruchteloos

    Nieuwe zoektocht naar lichamen verzets­strij­ders in duinen bij Udenhout is vruchte­loos

    UDENHOUT - Een nieuwe zoekactie naar de lichamen van 14 verzetsstrijders in de Loonse en Drunense Duinen heeft maandag geen resultaat opgeleverd. De Bergings- en Identificatie Dienst van de Koninklijke Landmacht voerde grondonderzoek uit op een plek nabij het herdenkingsmonument voor de mannen, dichtbij restaurant Bosch en Duin. Er werden geen stoffelijke overschotten gevonden. Dat laat de gemeente Heusden weten.

In samenwerking met indebuurt Tilburg