Volledig scherm
Grote verkeerscontrole in Tilburg. © Jack Brekelmans

Belastingdienst int duizenden euro's bij verkeerscontrole in Tilburg, motorrijder gaat door het lint

TILBURG - Bij een verkeerscontrole op Ringbaan Zuid in Tilburg heeft de Belastingdienst dinsdag twaalf auto's in beslag genomen en circa 10.000 euro geïnd. Eén automobilist kreeg een naheffing op de Belasting op Personenauto's en Motorrijwielen van 30.000 euro. Zijn voertuig was voorzien van een zogenoemd grijs kenteken, echter was de constructie van het voertuig aangepast. De automobilist had hiervoor al een keer eerder een stevige naheffing gehad.

De politie hield de controle samen met de Belastingdienst op het Laarveld in Tilburg. Voorbijrijdend verkeer werd op Ringbaan Zuid gecontroleerd en door motoragenten naar het Laarveld gestuurd.

Er werd onder andere bekeurd voor het vasthouden van een mobiele telefoon, het rijden zonder rijbewijs, te hoge constructiesnelheid van een brom- of snorfiets. Bij een van de bromfietsers werd een begrenzer in beslag genomen. Via een afstandbediening kon de snelheid van de bromfiets worden aangepast.

Een Poolse automobilist bleek al ruim 13 jaar gesignaleerd te staan vanwege een gevangenisstraf i.v.m. valsheid in geschrifte. Hij is ingesloten voor 26 dagen hechtenis.

Een 56-jarige Tilburgse motorrijder werd bekeurd voor het onnodig geluid veroorzaken. Hij ging volgens de politie door het lint op het moment dat hij mee moest rijden naar de controleplaats. Uit frustratie bracht hij zijn motorfiets herhaaldelijk in een hoog toerental tijdens de rit naar de controleplaats. Vanwege het onnodig geluid veroorzaken kreeg hij een bekeuring van 380 euro.

De Belastingdienst nam 12 auto’s in beslag en er werd ruim 10.000 euro geïnd. Er werd 8 keer een naheffing van minimaal 1500 euro opgelegd aan automobilisten die in een buitenlands voertuig reden, terwijl zij in Nederland woonachtig zijn en dit niet hadden gemeld bij de Belastingdienst. Twee automobilisten die onrechtmatig gebruik maakten van een handelaarskenteken kregen een naheffing van 850 euro.

In samenwerking met indebuurt Tilburg