Volledig scherm
Bestelauto blokkeerde het zicht. © Politieteam Tilburg-Centrum

Bestelauto blokkeert het uitzicht in Tilburg, eigenaar voorkomt dat het voertuig wordt weggesleept door hem zelf te verplaatsen

TILBURG - Op last van de politie is vrijdagnacht een bestelauto weggesleept in Tilburg. Deze stond geparkeerd voor een woning en belemmerde het uitzicht van de bewoners. In Tilburg is dat niet toegestaan. De eigenaar van het voertuig heeft later zelf de kosten van het wegslepen betaald.

De bestelauto stond geparkeerd voor een woning in een ‘Tilburgse wijk', zo meldt de politie. Daar blokkeerde het voertuig het zicht vanuit een raam en deur van een woning. Dat is in Tilburg niet toegestaan. Wagens hoger dan een 2,4 meter of langer dan 6,0 meter mogen niet voor een woning geparkeerd staan. 

Reden genoeg dus voor de politie om de eigenaar op te sporen en de wagen te laten verplaatsen. Dat lukte de agenten niet, waardoor een takelbedrijf moest komen om de bestelauto weg te slepen, zodat de bewoners weer van het uitzicht konden genieten.

Voordat de wagen kon worden weggesleept, kwam de eigenaar van de wagen alsnog aangelopen. Hij betaalde de voorrijkosten van het takelbedrijf en verplaatste zelf het voertuig. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg