Volledig scherm
Foto ter illustratie © Hein Eikenaar/BD

'Besterd Mijl': hardlopen voorafgaand aan wielerwedstrijd Ronde van den Besterd

TILBURG - Tilburg heeft er een hardloopevenement bij: de Besterd Mijl, op zondag 17 juni te lopen. Het is een ronde van ruim 1.600 meter, precies het parcours van de wielerwedstrijd ‘De ronde van den Besterd’.

Om 10 uur klinkt het startschot van de 'Besterd Mijl'. Deelnemers kunnen zelf kiezen uit één, twee of drie mijl hardlopen. De route begint op de Besterdring en gaat verder via de zuidkant van het Besterdplein, de Molenbochtstraat, de Lovensestraat, het Rosmolenplein en de Molenstraat terug naar de finish op de Besterdring. 

Het is een voorprogramma voor de wielerwedstrijd, zegt organisator Greg van Hest van de gelijknamige runshop aan het Wilhelminapark. ,,De loop is voor iedereen toegankelijk, het hele gezin waarbij het gaat om plezier." Hij mikt op ruim 100 deelnemers. Om 10.45 start de elite mijl waarvoor zo'n dertig lopers zijn uitgenodigd.

Inschrijfgeld is bij voorinschrijving (tot 15 juni) 3 euro bij runshop Greg van Hest. Inschrijven op de dag zelf kost 5 euro en kan op het Besterdplein vanaf 9 uur tot een kwartier voor de start. 

Vanaf 11.30 uur start het wielrennen. Er zijn 4 koersen, de laatste wordt om 15 uur verreden.

In samenwerking met indebuurt Tilburg