De enorme bergen plastic bekers gezien in onze stad met carnaval? Waarom is er niet gekozen voor herbruikbare bekers?
Volledig scherm
PREMIUM
De enorme bergen plastic bekers gezien in onze stad met carnaval? Waarom is er niet gekozen voor herbruikbare bekers? © Jan van Eijndhoven

Bier uit plastic bekers: waarom Tilburgse horeca afbreekbaar plastic gebruikt, Gent en Leiden statiegeld-bekers

Za 29 feb: Na carnaval bleven er duizenden plastic bekers op straat achter. ‘Niet meer van deze tijd’, klinkt er als kritiek. Wat je aan de bekers niet ziet: dit jaar gebruikt de Tilburgse horeca voor het eerst massaal biologisch afbreekbare bekers. In Leiden en Gent werken ze juist met harde statiegeld-bekers. ,,Geen enkel alternatief heeft alleen maar voordelen.”

Quote

Bijvoor­beeld door naast de Kruiken­munt ook een herbruikba­re Kruikenbe­ker in te voeren

Linda Oerlemans

De enorme bergen plastic bekers gezien in onze stad met carnaval? Waarom is er niet gekozen voor herbruikbare bekers? Dat wil Linda Oerlemans, raadslid van ONS Tilburg, weten. ,,Had dit jaar alvast een stapje gezet als gemeente. Bijvoorbeeld door naast de Kruikenmunt ook een herbruikbare Kruikenbeker in te voeren.” 

De partij was vorig jaar één van de voorvechters om het gebruik van plastic op evenementen aan banden te leggen (motie 27-2). Oerlemans: ,,Dat kan wel, als je het maar wil. Kijk naar vergelijkbare feesten als het Leids Ontzet en de Gentse Feesten.” ONS Tilburg, maar ook GroenLinks, gaat er maandag vragen over stellen aan de wethouder. ,,Gezien de afvalberg verspillen we ongelofelijk veel plastic”, stelt die laatste partij. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg