Volledig scherm
Het sleetje is razend populair. © De Efteling / Marktplaats

Bobsleetje van de Efteling op Marktplaats: mensen bieden tienduizenden euro's

De Efteling heeft een karretje van de Bobslee te koop staan op Marktplaats. Liefhebbers kunnen bieden op de beroemde attractie. En dat doen ze gretig. Binnen enkele uren werd er enkele tienduizenden euro's geboden. 

Het bosleetje is niet het enige attribuut: de Efteling verkoopt nog twee andere bijzondere voorwerpen die ooit onderdeel waren van de attractie. De opbrengst gaat naar Villa Pardoes.

In september sluit de beroemde Bobbaan voorgoed. De inmiddels iconische attractie maakt plaats voor de nieuwe achtbaan Max en Morritz. Deze gaat in 2020 open.

,,Met de verkoop nemen we op symbolische wijze afscheid van de attractie”, zegt woordvoerster van de Efteling, Nina Hawinkels. ,,Het is een bijzondere attractie voor ons, maar ook voor onze gasten. Heel veel mensen hebben hier mooie herinneringen gemaakt. Die herinneringen willen we graag in stand houden. Zo'n bobslee is echt uniek. Het is een Efteling-icoon.” Het hoogste bod voor het karretje staat inmiddels op 12.500 euro. Het is niet bekend hoe serieus dit bod is. 

Volledig scherm
Het betreffende bobsleetje. © De Efteling / Marktplaats

Hoedjes

Hoewel de bobsleebaan uit meerdere karretjes bestaat wordt er slechts eentje verkocht. ,,De andere exemplaren gaan gewoon weg. Net zoals dat met andere voorwerpen van attracties gebeurt die niet meer bruikbaar zijn.” 

Naast de Bobslee gaan ook twee Tirolerhoedjes - die 34 jaar geleden onderdeel waren van de bedrijfskleding - in de verkoop. Ook het pluchen elandhoofd dat ooit als decorstuk van de Winterefteling bij de Bobbaan hing en inmiddels al jaren bij de algemeen directeur van het park, Fons Jurgens in het kantoor hangt, wordt verkocht.

Hoeveel de objecten gaan opbrengen, durft de woordvoerster niet te zeggen. ,,Elke euro voor Villa Pardoes is meegenomen.”

Volledig scherm
Elandhoofd van Bobbaan in de Efteling te koop op Marktplaats. © Efteling
Volledig scherm
Efteling verkoopt Tirolerhoedjes die ooit onderdeel waren van de werkkleding bij de Bobbaan. © Efteling
Volledig scherm
De bobbaan in de Efteling. © Efteling
  1. Tilburg kleurt rood: overal waar je kijkt rood haar en rode baarden

    Tilburg kleurt rood: overal waar je kijkt rood haar en rode baarden

    Lotte (5) en Niels (4) Smits uit Udenhout trokken veel bekijks vanmiddag vroeg. Ze zijn twee van de honderd ambassadeurs van de RedHead Days die dit weekeinde in Tilburg rondlopen. Ze waren als een van de eersten vanochtend op het Pieter Vreedeplein bij de start van de Readhead days kinderspelen. Zo mogen ze met afbeeldingen van beroemde roodharigen op de foto. Moeder Martine wil dat haar kinderen het gevoel krijgen dat ze bijzonder zijn, daarom gaf ze ze op als ambassadeur.

In samenwerking met indebuurt Tilburg