Volledig scherm
© ANP Kippa

Boef vervangt rockband op Pinkpop maar Jan Smeets heeft geen idee welke band

TILBURG - Rapper Boef komt optreden op Pinkpop omdat een andere artiest heeft afgezegd. De ex-Tilburger was de back-up van een band die gecanceld is. ,,Maar daarvan is de naam mij ontschoten. Een Amerikaanse band die niet kan komen, omdat ze afspraken hebben in de studio”, aldus Jan Smeets in de Radio Veronica Ochtendshow met Giel Beelen.

Bij navraag wil Pinkpop niet zeggen welke Amerikaanse band heeft afgezegd. De organisatie zegt tegen BuzzE het nieuws zelf op een later tijdstip bekend te gaan maken.

Headliners

De headliners, zoals op dit moment bekend, zijn Mumford & Sons op zaterdag, The Cure op zondag en Fleetwood Mac op maandag. Ook Armin van Buuren, Bastille, Lenny Kravitz, Jamiroquai, Elbow en Major Lazer staan op het affiche.

Het jaarlijkse Pinksterfestival viert dit jaar zijn jubileumeditie, de 50e keer. Pinkpop vindt plaats van 8 tot en met 10 juni op het evenemententerrein Megaland in Landgraaf.

  1. Happy times en drugs, het valt niet altijd samen
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Happy times en drugs, het valt niet altijd samen

    Het Trimbos-Instituut publiceerde maandag een onderzoek dat buitengewoon slecht nieuws bevatte voor iedereen die pleit voor het legaliseren van xtc en andere partydrugs. Steeds meer Nederlanders belanden na drugsgebruik in het ziekenhuis, zo luidde de belangrijkste conclusie van de Monitor Drugsincidenten. In het rapport is exact te lezen hoe het komt dat een groeiend aantal drugsgebruikers op de afdeling Spoedeisende Hulp terecht komt. De xtc-pillen worden sterker, het tripmiddel ketamine (dat ook gebruikt wordt voor het verdoven van paarden) is bezig aan een opmars en het gebruik van ghb is niet te stuiten.

In samenwerking met indebuurt Tilburg