In de twee naast elkaar gelegen Rijksmonumenten aan de Lange Nieuwstraat wordt een charmant, kleinschalig hotel gerealiseerd met maximaal zestien kamers.
Volledig scherm
PREMIUM
In de twee naast elkaar gelegen Rijksmonumenten aan de Lange Nieuwstraat wordt een charmant, kleinschalig hotel gerealiseerd met maximaal zestien kamers. © Pix4Profs / Jan Stads

Boetiekhotel Spoorzone neemt belangrijke horde: zorgen over verkeer en lawaai zijn ongegrond

TILBURG - Een boetiekhotel met maximaal zestien kamers past volgens de gemeente prima in de Spoorzone. Verschillende bezwaren tegen het plan zijn ongegrond verklaard.  ,,Op het nemen van deze horde zaten we te wachten”, zegt initiatiefnemer Emil Voorhorst.

  1. Onderzoek ETZ: penicilline-allergie mogelijk vaak onterecht in patiëntendossiers

    Onderzoek ETZ: penicilli­ne-allergie mogelijk vaak onterecht in patiënten­dos­siers

    TILBURG - Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg en Waalwijk gaat met twintig huisartsenpraktijken in de provincie Noord-Brabant nader onderzoek doen naar mogelijk onjuiste vermeldingen van medicijnallergieën in patiëntendossiers. Bij 10 tot 20 procent van de ziekenhuispatiënten staat volgens het hospitaal zo’n medicijnallergie in het dossier, meestal overgevoeligheid voor penicilline. Maar dat lijkt lang niet altijd terecht.

In samenwerking met indebuurt Tilburg