Volledig scherm
Voor de luxe villa's moeten drie bomen wijken. Bovendien wordt een boom verplaatst. © Willem de Volder

Bomen plat voor bouw luxe villa's aan de Tilburgseweg in Goirle

GOIRLE -  Voor de bouw van vier luxe villa's aan de Tilburgseweg mogen drie bomen worden gepakt, eentje mag worden verplaatst. Een bezwaar tegen de voorgenomen kap is door B en W afgewezen. Daarmee volgen B en W die visie van de commissie bezwaarschriften. Die vinden het bezwaar niet-ontvankelijk omdat de indiener geen directe belangen heeft. 

Op de hoek hoek Rillaersebaan en Tilburgseweg in Goirle komen vier riante villa's. Ze variëren in prijs van 925.000 tot 975.000 euro. Om de bouw te kunnen realiseren willen de ontwikkelaar de bomen rooien. Hij heeft wel een herplantplicht. 

Meer decibel toegestaan

Ook wordt voor het perceel een hogere waarde voor geluidshinder toegestaan. De villa's komen dicht bij de rotonde, Rillaersebaan en Tilburgseweg. De maximale waarde wordt opgetrokken tot 63 decibel. ,Dat is vergelijkbaar met het niveau van zacht praten, weet wethouder Marijo Immink. De 63 decibel is de waarde die straks wordt gemeten op de gevel, binnen mag het geluidsniveau maximaal 33 decibel zijn. Het aanpassen van het aantal toegestane decibel is nodig om de bouw mogelijk te maken. Uit metingen blijkt dat het reële niveau straks tussen de 60 en 63 decibel zal liggen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg